Motorpoint Mercedes GT Skov Frofra

Splitleasing af luksus- og premiumbiler

Overvejer du, om du bruger firmabil nok privat, at det giver mening at have den? Så er splitleasing måske løsningen. Her deler dig og virksomheden omkostningerne til bilen efter, hvad den bruges til.

Splitleasing til privat- og erhvervskørsel

Skal bilen bruges til både privat- og erhvervskørsel, kan du overveje en splitleasing på den som alternativ til en firmabilsordning. Med splitleasing bliver omkostningerne til bilen opdelt mellem dig og virksomheden, så du betaler for den private kørsel, mens virksomheden betaler for den erhvervsmæssige kørsel.

Som udgangspunkt skal du have minimum 60% erhvervskørsel, før det kan betale sig med splitleasing.

Er du selvstændig, er splitleasing virkelig en god løsning. Firmaet sparer nemlig omkostningerne til privatkørsel, og du bliver ikke beskattet af at have firmabil.

Kontakt os

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er en leasingform, hvor virksomhed og medarbejder splitter omkostningerne til bilen. Det bruges som et alternativ til den almindelige firmabilsordning. Fordelen for virksomheden er, at de ikke står alene med alle udgifter til bilen, mens medarbejderen ikke beskattes af fri firmabil.

I stedet laves to ensartede leasingaftaler – en med virksomheden og en med medarbejderen. Udgifterne til bilen deles efter, hvor kørslen ligger. Det er medarbejderen, der via en elektronisk kørebog registrerer, hvordan bilen anvendes.

Premiumbiler på lager

Alle lagerbiler
Motorpoint Mercedes AMG Blaa Forfra

Hvordan fungerer splitleasing?

Med splitleasing deler - eller splitter - virksomhed og medarbejder omkostningerne ved en leasingaftale. Delingen sker efter, hvor stor en del af kørslen, der anvendes privat, og hvor stor en del af kørslen, der sker erhvervsmæssigt.

Der er flere fordele for både medarbejder og virksomhed ved at bruge splitleasing. For virksomheden er fordelen, at man ikke står alene med udgifterne til bilen, og at man undgår at betale kilometerpenge til medarbejderen.

For medarbejderen er fordelene, at man undgår at blive beskattet af fri firmabil, og samtidig skal man ikke bruge sin private bil til arbejdsbrug.

Fordele for selvstændige

Er du selvstændig er det særligt fordelagtigt. Hvis du vælger at erhvervslease din bil, betaler din virksomhed alle omkostninger og samtidig beskattes du privat af at have fri bil. Derfor betaler du egentlig to gange for bilen.

Med splitleasing vil virksomheden dermed spare omkostningerne til privatkørsel, og du bliver privat ikke beskattet af at have firmabil.

Motorpoint BMW I4 Ved Trae

Skal vi prøve hinanden i tre måneder?

Usikker på leasing? Lad os prøve hinanden af i tre måneder.

Der kan være mange spørgsmål og usikkerheder, når man skal lease første gang. Derfor tilbyder vi, at vi kan prøve hinanden af i tre måneder. Du får tre måneders operationel leasing uden udbetaling, og herefter kan du frit vælge, om du vil fortsætte eller ej. 

Kontakt os og hør mere

Motorpoint Mercedes AMG Blaa Forhjul

Hvad koster splitleasing?

Det er alle omkostninger omkring bilen, der deles mellem medarbejder og virksomhed, når man splitleaser. Det vil sige både udgifter til leasing, reparationer, service, forsikring og brændstof. Når du som medarbejder selv betaler for den private kørsel, beskattes du ikke af fri bil, men det kræver en del erhvervsmæssig kørsel, før det bliver attraktivt for dig som medarbejder.

Man plejer at sige, at man have mere end 60% erhvervsmæssig kørsel, før det kan svare sig at have en splitleasing. Alt kørsel registreres elektronisk for at holde styr på, hvordan kørslen fordeler sig. 

Splitleasing kan laves på alle typer af biler og aftaler. Det vil sige, du kan have en flexleasingaftale på en premiumbil, som dig og din virksomhed splitter. Derfor gælder de samme økonomiske fordele ved at have en flexleasingaftale.

Motorpoint Mercedes AMG Rat

Få et uforpligtende tilbud på din drømmebil

Vi kan hos Motorpoint hjælpe dig med at finde drømmebilen. Vi har et stort netværk og leder gerne efter bilen, der matcher alle dine ønsker. Vi hjælper både private og erhverv med leasingaftaler.

Kontakt os for at høre mere

 • Specialister i leasing
  Specialister i leasing
  Vi tilbyder alle former for leasing og giver grundig rådgivning. Få en skræddersyet leasingaftale hos os.
 • Vi dækker hele landet
  Vi dækker hele landet
  Uanset hvor du bor, hjælper vi dig med at finde drømmebilen. Kontakt os eller besøg vores showrooms.
 • Biler, der kan lidt mere
  Biler, der kan lidt mere
  Vi har en passion for biler, der kan lidt mere og er lidt mere. Alle biler i vores showroom er håndplukket.